به گزارش خبرنگار مهر، جمعه صبح وقتی پیامکهای مرگ خسرو شکیبایی شروع به گردش در تلفنهای همراه کرد، کمتر کسی بود که آن را جدی بگیرد. شاید باید این خوشخیالی را مدیون آدمهای غیرمسئول و بیتعهد باشیم که چند سالی است تفریح آنها شده انتشار پیامکهای مرگ هنرمندان و بخصوص بازیگرانی که مورد توجه عموم مردم هستند.
همین هفته گذشته بود که پیامک کذب تصادف اکبر عبدی و به کما رفتن او تلفن همراه به تلفن همراه چرخید تا اینکه در نهایت خود عبدی با تماس مستقیم این خبر را تکذیب کرد و گفت: من اصلاً به مسافرت نرفتهام و تصادف هم نکردهام. در صحت کامل به سر میبرم. نمیدانم چرا هر چند وقت یکبار اخباری با این مضامین درباره هنرمندان شایع میشود و خانواده آنها را به وحشت میاندازند؟
اما کاش این یکبار نیز همه چیز یک شوخی بود، یک شوخی بیرحمانه ... ولی یک شوخی. وقتی خبر از سوی خانواده شکیبایی تأیید شد تازه افتادیم به صرافت شمارش سالها و روزها و ساعتها و ثانیهها تا بهانهای بیاوریم برای اینکه بگوییم زود بود، بیموقع بود، بیخبر بود و انتظارش را نداشتیم ...
اما مگر هر وقت دیگری هم بود میشد انتظارش را داشت، کسی که تحمل یک قهر کوچک، حرف نزدن و سکوت و سکون را نداشت، خودش عهدشکنی کند و حتی بدون قهر و حرف و کلامی بگذارد و برود! شاید هم او به همان روش خود قهر کرده بود، وقتی در جشن انجمن منتقدان در دهم تیرماه 87 برای آخرین بار روی سن رفت و زمین را بوسید و جایزهاش را گرفت و ... به جای هر حرفی، حرکت آشنا و همیشگی خود را انجام داد و با انگشت اشاره به بالا اشاره کرد. یاد و نامش جاوید ...
* معاونت سینمایی ارشاد به حکم دیوان عدالت اداری در خصوص فیلم "سنتوری" واکنش نشان داد. در بیانیه روابط عمومی معاونت سینمایی آمده: متأسفیم که پس از مدتها جار و جنجال مطبوعاتی و رسانهای و به میدان کشاندن همه امکانات در موقعیتی قرار گرفتهایم که یک سال پیش مسئولان این معاونت دلسوزانه ارائه کرده بودند، یعنی پیشنهاد جبران خسارت "سنتوری" و کمک به تولید فیلم جدید آقای مهرجویی و ...
* برنامه رادیویی "ماه در حوض" هفته گذشته حاشیه هایی خاص داشت. شهاب شهرزاد کارشناس و مجری برنامه با اشاره به توقف برنامه به علت نقد صریح فرهنگی گفت: هیچکس به طور علنی و آشکار به ما نگفت برنامه را متوقف کنیم، اما شواهد نشان میداد که به دلیل نقدهای تند که در برنامه مطرح شد، فشارهایی روی مدیران شبکه جهانی صدای آشنا وارد آمده است. برآیند این دخالتها و فشارها به تدریج جو برنامه را به تشنج هدایت کرد و تشخیص ما این بود که باید از مخاطبان برنامه خداحافظی کنیم.
اما امیر نصیبیپور مدیر شبکه رادیویی صدای آشنا با اعلام اینکه این برنامه متوقف نشده گفت: عوامل این برنامه به سمت و سوی غیرحرفهای گام برمیداشتند و از سوی ما چندین تذکر آییننامهای دریافت کردند که بیشتر مربوط به شیوه اجرا، سردبیری و ادبیات مورد استفاده بود و ربطی هم به نقد صریح و فضای چند رسانهای نداشت.
* مهدی کلهر مشاور فرهنگی رئیس جمهور از رشد شبهتئاتر در کشور انتقاد کرد. وی ادامه داد: حرفی که انقلاب اسلامی برای دنیا دارد هنوز در تئاتر به معنای عمیق فلسفی متولد نشده است. باید شبه تئاترها را کنار بگذاریم و مانند فلاسفه غرب که به تولید اندیشه در نمایشنامهها میپردازند در ایران نیز به تولید اندیشه انقلابی و اسلامی در نمایشنامهها بپردازیم. پیشنهاد میدهم دولت با حمایت خود بودجه ساخت یک فیلم سینمایی را در اختیار تولید یک تئاتر اندیشمند و به معنای واقعی اسلامی و فلسفی قرار دهد.
* رئیس سازمان صدا و سیما در دیدار از پروژههای مرکز گیلان قضاوت رئیس جمهور درباره رسانه ملی را منصفانه دانست. وی گفت: شفافسازی امور و ایجاد فرصت برای طرح انتقادات سازنده و پاسخ شایسته و متعهدانه از سوی مسئولان اجرایی کشور در صدر سیاستهای راهبردی رسانه ملی است که امیدوارم با تداوم حمایت آقای رئیس جمهور این سیاستها در رسانه ملی نهادینه شود.
* دو فیلمساز از دو نسل مختلف سینمای ایران هفته گذشته با پروژههایی نامعمول در پرونده کاری خود مورد توجه قرار گرفتند. محمد نوریزاد که یک مستندساز و مطبوعاتی است و فیلم تاریخی "پرچمهای قلعه کاوه" و "انتظار" و مجموعه تاریخی "چهل سرباز" را در کارنامه دارد، در حال نگارش یک فیلمنامه اجتماعی موزیکال است تا به عنوان فیلم جدیدش بسازد.
مهدی کرمپور هم که دو فیلم نامتعارف "جایی دیگر" و "چه کسی امیر را کشت؟" و مستندهایی درباره روسیه، نفت و ... را در کارنامه دارد، میخواهد فیلمی درباره ورزش کشتی با نام "بارانداز" بسازد. این فیلم به تهیهکنندگی منوچهر پیرهادی به سفارش سیمافیلم ساخته میشود و قرار بود مرحوم خسرو شکیبایی در آن نقش یک مربی کشتی را بازی کند.
* جواد شمقدری مشاور هنری رئیس جمهوری در نامهای خطاب به رئیس رسانه ملی به انیمیشن "دستهای کوچک، قلبهای بزرگ" با موضوع حمله ناو آمریکایی به ایرباس ایرانی انتقاد کرد. در بخشی از این نامه آمده: اگر چه این اقدام یعنی پرداختن به یکی از جنایات شیطان بزرگ در خور تقدیر است و اتفاقاً فیلم نمایش داده شده در استاندارد هنری و زیباشناسی از یک سطح مطلوب برخوردار است، اما آنچه این زحمات و تلاشها را به باد داد، رویکرد و نگاه سازنده این اثر و نوع روایت او از این حادثه دردناک بود".
علی صمیمیزاد و میترا عبدی کارگردانان انیمیشن "دستهای کوچک، قلبهای بزرگ" نیز در نامه خود خطاب به شمقدری نوشتند: آمادگی کامل داریم متن نوشته شده شما را به همراه متن نوشته شده خودمان به هیئت داوری کانون فیلمنامهنویسان سینمای ایران یا خانه سینما بدهیم و رای آن هیئت را هر چه باشد، بپذیریم. فقط به این شرط که محکوم این هیئت داوری برای همیشه قلم را ببوسد و کنار بگذارد یا حداقل بیمهابا به داوری آثار دیگران نپردازد.
* مسعود رسام کارگردان مجموعه "بزرگمرد کوچک" به زمان در نظر گرفته شده برای پخش این مجموعه اعتراض کرد. وی با اعلام اینکه در حق این مجموعه با پخش در ساعت 11 صبح روزهای فرد بیمهری شده گفت: در این ساعت بچهها اکثراً در کلاسهای آموزشی و تفریحی به سر میبرند و یا مشغول بازی در کوچه و خیابان هستند و سریال دیده نمیشود.
وی در ادامه با انتقاد از جرح و تعدیلهای غیرکارشناسی این مجموعه گفت: سانسور بیرویه و غیرهوشمندانهای در "بزرگمرد کوچک" اعمال شده و به نظر میرسد کسی که ممیزی را بر عهده داشته به طور کامل تمامی قسمتها را ندیده تا درباره آن اعمال نظر کند. در حال حاضر مجموعههای ضعیفتر در باکسهای بهتر پخش میشوند و تکرار هم دارند.
* هفته گذشته قطع برق هم در اجرای نمایشهای مجموعه تئاترشهر اختلال ایجاد کرد و هم مراسم افتتاحیه جشنواره فیلمهای ورزشی را نیمهتمام گذاشت. نمایشهای "بیژن و منیژه" محمود عزیزی در سالن اصلی و "یادگار زریران" قطبالدین صادقی در سالن چهارسو از کارهایی هستند که با قطع برق مواجه شدند.
قطع برق باعث شد گروه بازیگری "بیژن و منیژه" بخشهای باقیمانده نمایش را در تاریکی حاکم در سالن اصلی ادامه دهند و نمایش "یادگار زریران" نیز نیمه دوم اجرای خود را در تاریکی پشت سر بگذارد. عوامل و بازیگران این نمایش برای رفع این معضل از چراغ قوههایی برای روشن کردن صحنه و ادامه اجرا استفاده کردند.
نکته قابل توجه اینکه تماشاگران حاضر در سالن چهارسو علیرغم نبود شرایط مناسب سالن را ترک نکرده و با وجود هوای نامطلوب سالن و نداشتن دید کافی و مناسب به تماشای نمایش ادامه دادند. اما در مراسم افتتاحیه هفتمین جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی و تلویزیونی قطع برق منجر به نیمهکاره ماندن برنامه شد. هنگام سخنرانی رئیس کمیته ملی المپیک برق مجموعه ورزشی انقلاب قطع شد و مراسم نیمهتمام ماند. در زمان قطع برق گروه موسیقی سنتی مسیحا به اجرای برنامه پرداختند.
* علی واجدسمیعی تهیهکننده سینما نقش صدا و سیما بر سینمای ایران را مخرب توصیف کرد و گفت: وزارت ارشاد متولی مهمترین مدیریت در عرصه سینماست اما سایر بخشهای دولتی نظیر صدا و سیما نیز در این میان وظیفه دارند که در بخش مسائل فرهنگی و عمرانی سینما حرکت کنند و منشأ اثر باشند. هر چند صدا و سیما نقشی مخرب در این میان داشته و بدون برنامه فیلم نود دقیقهای تولید کرده که باعث آسیب به بدنه سینما شده است.
* بهروز رضوی در مراسم تجلیل خود درباره رویکرد جدید به این حرفه گفت: این تصمیم اشتباه است که اگر یک گوینده در تلویزیون اجرا کرد دیگر در رادیو نباشد یا اگر در رادیو بود دیگر به تلویزیون نیاید. این تصمیم منجر شده که برخی از تهیهکنندگان فامیلهای خود را که هیچ سنخیتی با اجرا ندارند مجری کنند. من در این چهل سال چندین مدیر و مسئول عوض کردهام اما به دلیل رضایت مردم است که تا به حال ماندگار شدهام.
* فرزند دکتر محمد معین از شهرداری به دلیل کاربری خانه استاد انتقاد کرد. مهدخت معین در مراسم بزرگداشت دکتر معین گفت: قرار بود خانههای امیرجاهد و دکتر معین در اختیار شهرداری قرار گیرند تا تبدیل به موزه شوند. اما شهرداری در ابتدای کار بدون نامی بر سر در خانه آنها را افتتاح کرد و بدون توجه به اهداف واگذاری آنها را در اهدافی دیگر مورد استفاده قرار داد.
نظر شما